BURSA / OSMANGAZİ - Bisaş İlkokulu

Etiket Sonuçları: recycle

Mrt

Okulumuz 3/A sınıfı Arnavutluk ve Romanya ortaklı “No To Plastic “ adlı eTwinning projesini yürütüyor. Proje, Avrupa Birliği’nin geçerli stratejileri arasında yer alan plastik atık yönetimi ile ülkemizin Sıfır Atık Projesi’nden yola çıkarak, öğrencilerimizin çevre bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu proje ile akran eğitimi, aile işbirliği ve sınıf içi uygulamalarla geri dönüşüm, sürdürülebilirlik, plastik kullanımının azaltılması ve çevre bilincinin gelişmesi yanında öğrencilerimizin farklı kültürdeki akranlarıyla iletişim kurmalarının dil gelişimlerini de olumlu etkilemesi beklenmektedir. Dijitalleşen dünyada  çevre kirliliği ve plastik ayrıştırma konuları  Web2.0  araçlarıyla entegre edilerek öğrencilerimizin dijital becerilerinin gelişimine de katkı sağlanması amaçlanmaktadır.